sobota, 7 lutego 2015

Kolorowe spaghetti z warzywami

Jak wiadomo przy dzieciach trzeba czasem zastosować jakieś tricki, żeby zechciały zjeść warzywa. Moja córcia to złote dziecko-wystarczy jej powiedzieć, że coś jest zdrowe a ona na pewno to zje. Z synkiem nie jest już tak kolorowo... ale na szczęście to makaronożerca więc jeśli tylko chcę coś przemycić mój złoty środek to SPAGHETTI :)



1 pierś z indyka
1 cukinia
2 marchewki
1 mała cebula
2 łyżki oliwy z oliwek
kolorowy makaron spaghetti

Kroimy pierś z indyka na paseczki, cebulę w kostkę. Marchewkę obieramy, cukinię dobrze myjemy i obieraczką do jarzyn kroimy na cienkie paseczki.

Wstawiamy wodę na makaron. Na patelnię wrzucamy na rozgrzaną oliwę indyka. Rumienimy na złoto i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy marchewkę i cukinię i dusimy ok 10 minut mieszając od czasu do czasu. Na gotującą wodę wrzucamy makaron i gotujemy al dente. Kiedy makaron jest gotowy odcedzamy i dorzucamy do warzyw i mięska - delikatnie mieszamy i nakładamy na talerze.



8 komentarzy:

  1. fajny pomysł musze spróbowac

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie właśnie dania uwielbiam, idealne dla mnie! Zdrowo i pysznie - bardzo fajny przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Niektóre dzieci nie lubią warzyw a takie spagetti chętnie zjedzą

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetny pomysł. Nie znałem dotąd takiej wersji spaghetti. Bardzo zdrowo i kolorowo.

    OdpowiedzUsuń
  5. Koniecznie muszę wypróbować ten przepis, wygląda bajecznie!

    OdpowiedzUsuń
  6. super pomysł aby niejadek zjadł obiadek

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetne - dla dzieci idealny obiadek - zdrowo i kolorowo ;) Muszę zrobić !

    OdpowiedzUsuń