Lubicie awokado? Jak wieść niesie tłuszcze awokado są zdrowe dla serca, gdyż są to tłuszcze jednonienasycone oraz omega-3. Ponadto awokado ma 35% więcej potasu niż banany, jest bogate w witaminy B, E i K. Awokado posiada szerokie właściwości przeciwzapalne, ma wysoką zawartość kwasu oleinowego - pomaga on m.in. obniżyć poziom cholesterolu oraz dostarcza kwas foliowy. Jak widzicie warto jeść ten niepozornie wyglądający owoc a ja mam dla Was propozycję przygotowania musu karobowego - kolejny rezultat mojej współpracy z blenderem Philips HR 1646 :)
1 dojrzałe awokado
1 łyżka karobu
1 łyżka ksylitolu lub innego słodzidła (miodu, syropu z agawy, ostatecznie cukru)
1 łyżeczka cynamonu
Składniki umieszczamy w naczyniu i blendujemy i.... to już wszystko :) można zajadać.
super
OdpowiedzUsuńWiem ,że awokado to jeden z najzdrowszych owoców. Cały czas szukam takich przepisów, w których mogłabym przemycić ten owoc do naszego jadłospisu. Na pewno skorzystam z Twojego przepisu. Wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńCoś dla mojej mamy, ona lubi takie urozmaicenia ;)
OdpowiedzUsuńPycha! :)
OdpowiedzUsuńmniam :)
OdpowiedzUsuńZnakomita ciekawostka :)
OdpowiedzUsuńTwój mus wygląda bardzo smakowicie. Powiem szczerze, że awokado nie należy do moich ulubionych owoców ale w postaci takiego musu pewnie mógłbym go ze smakiem zjeść.
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie :-)
OdpowiedzUsuńNie potrafię wyobrazić sobie nawet jego smaku :) Zaciekawiłaś mnie i chyba muszę wypróbować przepis!
OdpowiedzUsuńświetny przepis, koniecznie muszę go wypróbować, chociażby dlatego że uwielbiam musy :)
OdpowiedzUsuńPyszne:)
OdpowiedzUsuńpychotka
OdpowiedzUsuńBrzmi frapująco i wygląda również.
OdpowiedzUsuńBrzmi interesująco :)
OdpowiedzUsuńSzybko i smacznie :)
OdpowiedzUsuńCo wejdę na tego bloga jestem coraz to bardziej pozytywnie zaskoczona :) WOW to musi byc smaczne :)
OdpowiedzUsuń