1 pierś z indyka
1 cukinia
2 marchewki
1 mała cebula
2 łyżki oliwy z oliwek
kolorowy makaron spaghetti
Kroimy pierś z indyka na paseczki, cebulę w kostkę. Marchewkę obieramy, cukinię dobrze myjemy i obieraczką do jarzyn kroimy na cienkie paseczki.
Wstawiamy wodę na makaron. Na patelnię wrzucamy na rozgrzaną oliwę indyka. Rumienimy na złoto i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy marchewkę i cukinię i dusimy ok 10 minut mieszając od czasu do czasu. Na gotującą wodę wrzucamy makaron i gotujemy al dente. Kiedy makaron jest gotowy odcedzamy i dorzucamy do warzyw i mięska - delikatnie mieszamy i nakładamy na talerze.
fajny pomysł musze spróbowac
OdpowiedzUsuńTakie właśnie dania uwielbiam, idealne dla mnie! Zdrowo i pysznie - bardzo fajny przepis :)
OdpowiedzUsuńjak pysznie :)
OdpowiedzUsuńNiektóre dzieci nie lubią warzyw a takie spagetti chętnie zjedzą
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł. Nie znałem dotąd takiej wersji spaghetti. Bardzo zdrowo i kolorowo.
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę wypróbować ten przepis, wygląda bajecznie!
OdpowiedzUsuńsuper pomysł aby niejadek zjadł obiadek
OdpowiedzUsuńŚwietne - dla dzieci idealny obiadek - zdrowo i kolorowo ;) Muszę zrobić !
OdpowiedzUsuń