Kolejne danie powstało dzięki udziałowi w kampanii Streetcom sosów egzotycznych Łowicz... pulpety w sosie karaibskim :) Wyszło pysznie i szybko więc było mnóstwo czasu aby wykorzystać piękny słoneczny dzień na zabawie :)
500 g mielonej łopatki wieprzowej
bułka kajzerka
sól
sos karaibski Łowicz
makaron spaghetti
Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Mięso mielone wyrobić dobrze z namoczoną bułką, odrobiną soli i mieszanką przypraw dołączoną do sosu karaibskiego Łowicz. Formować małe pulpeciki i smażyć na oleju na złoto z każdej strony. Dodać sos karaibski i dusić pod przykryciem ok 10-15 minut. Makaron ugotować al dente.
Na talerz nakładać makaron i polać porcją sosu. Smacznego :)
Sos ma bardzo ciekawy smak ale mimo dwóch "papryczek" jest dość pikantny (a może ja mam smak wypaczony przez tą dietę mamy karmiącej? ;) ) W każdym razie moja Emilka jak zobaczyła słoik a dokładniej "papryczki" świadczące o pikantności wyjaśniła bratu: "Aaaaa to jest z papryczką chilli dlatego piecze" :)
Ale pyszność :))) a jak pięknie podane :) mmmmmmmmniam
OdpowiedzUsuń